Top
TOP 10 látnivaló Barcelona - NorinAround

1. Sagrada Familia

 

A Sagrada Familia az egyik legismertem európai város, egyik legismertebb nevezetessége. Őszintén mondhatom, hogy Antoni Gaudi legtökéletesebb remekműve! Ha egy, fizetős programot kell választanod, akkor mindenképp ez legyen az! Igazi műalkotás.

6 tipp, hogy gondtalanul és csodálatos emlékekkel gondolj majd vissza.

 1. Mindenképp foglalj online jegyet!
 2. Igényelj idegenvezetőt, de legalábbis hanganyagot, hogy jobban megértsd mit is látsz, mert bent minden apró részletnek jelentősége és története van.
 3. Délutáni időpontot válassz, mikor a nap kezd lemenni.
 4. Bőven hagyj a látogatásra időt, mert ígérem, el fogsz veszni a részleteiben és az elképesztő látványban.
 5. Vigyél magaddal fényképezőgépet! Nem fogsz tudni leállni a fotózással.
 6. Ez egy templom, viselj annak megfelelő öltözéket. Legalább egy saronggal terítsd le a vállad.

 

2. Parc Güell

Azt javaslom, hogy reggel fedezd fel ezt a csoda helyet. Nagyon reggel ☺! Az Unesco világörökség része. A kora reggeli időszakban sokkal kevesebb a turista, nincs tömeg és szuper fotókat tudsz készíteni. Plusz, a fények is csodásak. Szánj rá néhány órát, mert sok szép szeglete van, és ha szeretsz fotózni, akkor bőven kitöltöd azt az X órát. Mindenképp online foglalj jegyet és legyél ott időben, mert szigorúan veszik.

4 tipp, hogy szuperül teljen a program:

 • Online jegyfoglalás
 • Többórás program
 • Reggeli időzítés
 • Kamera a nyakban

 

3. Arc de Triomf

Barcelonában andalogva érdemes végig sétálni a sétáló utcákon, amit az Arc de Triomf ketté vág.
A diadalív az 1888-as barceloniai világkiállítás fő látványossága volt. Közel 30 méter magas. Eltér a többi diadalívtől. Az Arc de Triomf a művészetek és a tudományok tiszteletére emelték, nem pedig egy katonai győzelem miatt. Én minden alkalommal lövök vele egy fotót.

 

4. Parc de la Ciutadella

 

A park a város közepén helyezkedik el. Helyet ad többek között a természettudományi múzeumnak, a katalán parlamentnek, óriási szobrokkal díszített szökőkútnak és egy tónak, amiben csónakázni is lehet.

 

5. Casa Mila

 

A Milà család rendelésére készítette az épületet Gaudí. Kívül-belül gyönyörű, de első barceloniai utam során én is kihagytam, mert a belépő ára itt is borsos. Viszont második alkalommal érdemes megcsodálni a belső udvari részt is.

Tipp: Először Barcelonában? Nem feltétlen az első kiadásaim közt szerepel, hogy belépőt is váltsak az épületbe.

 

6. Casa Batlló

 

Az épület belülről és kívülről is lélegzetelállító. Szintén drága a belépő, de megéri! Online jegyvásárlás alap! Ha nem fér bele a keretbe a jegy, kívülről akkor is kötelező megnézni.

 

7. Palau de la Música Catalan

 

Egyszerűen el áll a szavad! A nagyterem, az árkádos rész a sok színes oszloppal elképesztő világba röpít minket. Szintén nem low budget barát belépő.

Tipp: A honlapon nézz szét a jegyárak iránt, valamint, ha kedved tartja, akkor az előadások között is érdemes széjjel nézni.

 

 

8. Boqueria Market

A La Ramblan végig sétálva jutunk el a piacra. Érdemes friss gyümölcsöt kóstolni és azzal körbejárni az árusokat. Ha nem szeretnénk vásárolni, azzal sincs semmi gond, de egy kis időt mindenképp megér a hely, mert elképesztő ételek, tengeri herkentyűk és gyümölcsök látványa tárul elénk. Kóstolni ér!

Tipp: Vigyázz a táskádra és az értékeidre! Ingyenes látnivaló, használd hát ki!

 

9. Bunkers Del Carmel

Ez a Güell parktól északra lévő kilátóterasz, amely egy használaton kívüli katonai létesítmény az 1930-as spanyol polgárháborúból, remek helyszín a napi séta befejezésére és a barcelonai naplemente megcsodálására.

5 tipp, amit ha én tudtam volna….:

 1. Nap vége felé menj/etek és onnan csodáld meg a lemenő napot.
 2. Vigyél egy sálat, amire le tudsz majd ülni.
 3. Pakoljatok nasit, innivalót és chilleljetek akár órákat, mert nagyon adja a hely.
 4. Fényképezőgép otthon ne maradjon.
 5. Ingyenes program, így jobb élni vele + feledhetetlen látványban lesz részed.

 

10. Barceloneta Beach

Nincs mit mondanom, mert egyértelmű. Én nem tudnék egész nap csak a parton ücsörögni, de egy délutánt teljes mértékben el tudtam tölteni. Ne hagyd ki, költséghatékony program.

Tipp: Ne hétvégére időzítsétek az aszalódást, mert helyet sem biztos, hogy fogtok találni, olyan hering parti van.

 

Szerettel,

Norina

post a comment