Top
NorinAround - Milyen appokat tölts le mindenképp?

Topp appok utazáshoz

Nem tudod, milyen applikációkat tölts le az utazásaidhoz?

Én össze gyűjtöttem most neked az én kedvenc appjaimat, amik szerintem nagyban megkönnyíthetik a tervezési fázist, valamint az azt követő kint töltött időt. Lehet, hogy valamelyik számodra nem releváns, de biztos akad olyan, ami számodra is nagyon hasznos tud lenni.

 

Skyscanner – Repülőjegy

Repülőjegyek, szállodák, autókölcsönzés a legolcsóbb áron. Az alkalmazás a partnerein keresztül keresi meg számunkra a legolcsóbb, és a mi igényünknek legmegfelelőbb lehetőségeket. A legkedvezőbb árakat láthatod, értesítéseket is kérhetsz a változásokról. Ha nem vagy benne biztos, hogy mikor utaznál, akkor olyan lehetőséged is van, hogy a legközelebbi reptérről a „Top Deals” felfedezést nézed meg és kidobja majd a legolcsóbb jegyeket az onnan induló bármely járatokra.

 

Hopper – Repülőjegy

A legolcsóbb repülőjegyek alkalmazása. Hasonlít a Skyscannerhez. Megnézheted itt is a legolcsóbb időpontokat, viszont abban más ez az app, hogy megmondja, mikor a legérdemesebb megvenned a jegyet és értesítéseket is kapsz a legjobb ajánlatokról. A cég azt kommunikálja, hogy akár 40 százalékot is lehet rajtuk keresztül spórolni. A felhasználói felület egyszerű és gyorsan végbe lehet vinni a foglalást is. Az Apple hozzáadta az App Store legjobb 2015-ös listájához, és a Google 2016-os Google Play díjnyertes lett.

 

Airbnb – Szállás

Szállást és programokat is tudsz keresni és foglalni, de népszerűségét a megfizethető szállásoknak köszönheti. Beállíthatsz különböző szűröket az igényeidnek megfelelően. Kiválaszthatod, hogy szobát vagy teljes lakást szeretnél, merre helyezkedjen el, mennyi rá a kereted/éjszaka. Látod, hogy milyen kondíciókkal van felszerelve. Fontos, hogy megbízható szállásadók közül válassz, és olvasd el foglalás előtt a véleményeket is. A kommentekből sok minden napilágot láthat.

 

HotelTonight – Szállás

Utolsó pillanatban törölték a szállásodat? Törölték a járatod átszállás közben és nem tudsz hol megszállni? Sosem tudhatod, hogy mi fog veled vagy a foglalásoddal történni. A Hotel Tonight egy olyan megbízható alkalmazás, ami az utolsó pillanatban kiadott ajánlatokat veszi alapul. A partnerei szállodák, akik az utolsó pillanatban teszik árverésre az ultra last minute üres szobáikat. Mindössze 10 másodperc alatt foglalhatsz. Az appnak 24 órás ügyfélszolgálata is van.

 

Uber – Közlekedés

Több mint 84 országban és körülbelül 800 városban érhető el az Uber applikációja, ami a közlekedési appok királya. Különösen hasznos lehet, ha külföldre utazunk. Gyorsan kérhetünk autót, végig kísérhetjük a jármű útját, ezen felül biztonságosan fizethetünk az applikáción keresztül kártyával, így nincsen szükség készpénzre sem. Nem kell többet drága taxira költened!

 

Google maps – Tájékozódás

A Google Térkép széles körben tekinthető a legjobb navigációs alkalmazásnak. Útvonalat kínál autóval, tömegközlekedéssel, gyalog, taxival vagy kerékpárral. Meglehetősen megbízhatónak találja a helyi tömegközlekedési lehetőségek felajánlását számos országban, és bizonyos területeket offline is lehet használni. A térképek azon opcióját is érdemes igénybe venni, ahol nyomon követhetjük, hogy milyen éttermek, kávézók vagy múzeumok találhatóak körülöttünk.

+ Extra tipp: Megoszthatod a lokációdat e-mailen keresztül mással, így pl. a szüleidnek nem kell aggódniuk, mert tudni fogják, merre jársz.

 

Citymapper – Közlekedés

Az egyik legjobb applikáció tömegközlekedés használatához. Feliratkozhatsz egy adott vonat- vagy buszjáratra, és az alkalmazás is figyelmeztet, hogy mikor kell leszállnod a buszról, ami akkor hasznos, ha először vagy az adott városban és fogalmad sincs merre vagy arccal. Nekem ’must have’ app, mert hobbim az eltévedés 😀

 

Yelp – Szórakozás

Az éttermek és bárok hivatalos ranglista applikációja. Nem csak az Egyesül Államokban, hanem a világ minden táján elérhető. A legjobb funkciója a vélemények száma, ami sokat segít, hogy kiválasztd a neked legmegfelelőbb vacsora helyet.

 

NordVPN – Biztonság

Az utazások során előfordulhat, hogy egyes országokban blokkolnak bizonyos webhelyeket, például a Facebookot vagy Google-t. A probléma megoldása a VPN vagy virtuális hálózat használata. Szintén jó ötlet VPN-t használni, ha nyilvános vagy szállodai Wi-Fi hálózathoz csatlakozol és szeretnéd a magán adataidat biztonságban tudni. A Nord VPN a legközkedveltebb szolgáltatás. Ez havonta kb. 12 dollárba kerül, de sokszor adnak rá kedvezmény. Valamint multiplatform fog működni.

 

Circa – Pontos idő

Ha rövid időn belül több országba utazol, akkor egy kicsit bonyolultabb lehet az idő nyomon követése. A Circa egy szép és egyszerű időzóna-nyomkövető, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizd, hogy mikor, hol tartózkodsz. Az otthoni időt is hozzá lehet adni, így könnyen be tudod lőni, hogy mikor telefonálj haza, hogy mindenkinek jó legyen. Az alkalmazás megmutatja, hogy mikor van párhuzamosan ébren a két fél.

 

TravelBank – Költségek

Ez az alkalmazás segít a munkáltatónak a tényleges utazási költségek alapján egy utazás költségkeret létrehozásában.

Te használod az alkalmazást, hogy nyomon lehessen követni az olyan költségeket, mint az étkezés pl. A TravelBank együtt foglalja össze a költségvetést. Az utazás végén az alkalmazás kiad egy költségjelentést. Ha nem töltötted el a költségvetést, akkor a megtakarításokat a munkáltatóval számolja el, és a fennmaradó pénzeszközökhöz ajándék kártyát kaphat valahol, mint Airbnb. – Ez az app külföldön nagyon pörög, de magánszemélykén is nagyon jól funkcionál, hogy vezesd a kiadásaidat.

 

PackPoint – Pakolás

A PackPoint az utazás dátumaira és helyére vonatkozó időjárás-előrejelzést vizsgálja. Azt is kéri, fogja, hogy válasszunk ki olyan tevékenységeket, amelyeken az utazás során részt fogunk venni, mint egy üzleti találkozó, úszás a medencében, vagy egy fantasztikus vacsora. Ezután felajánl egy listát azokról a tételekről, amelyeket ezeknek a tevékenységeknek az alapján csomagolnunk kellene. A listából el lehet távolítani a nemkívánt darabokat és megosztható a barátokkal is.

 

XE Currency – Pénzváltás

Bár nem egy túl szexi alkalmazás, az XE az iOS és az Android telefonokon egyaránt rendelkezésre álló, robusztusabb pénznem-átalakító alkalmazások egyike. Folyamatosan frissítve van, és élő árfolyamokat kínál. A szuper benne, hogy tárolja a legutóbbi díjakat, hogy hozzáférhessünk az adatokhoz akkor is, ha az eszköz offline állapotban van.

 

Trail wallet – Költségek

A Trail Wallet egy egyszerű utazási költségkövető az iPhone és iPad számára. Leveszi a terhet a kiadások nyomon követéséről.

+Extra: Szuperül tud működni a Koin alkalmazás is, ami magyar nyelvű is egyben.

 

 

 

post a comment