Top

Szia, Norina vagyok.

Világjáró. Kevés budgetből sokat utazós. Élményeket megörökítő. Segítőkész. Szeretek új kultúrákat felfedezni. Imádok repülni, pakolni, úton lenni. Szeretek előre felkészülni az adott városból. Szeretek másoknak tippeket adni. Kiélem a kreativitásomat a képek készítésében és szerkesztésében.

Eddig 26 országban jártam, EGYENLŐRE! Megállíthatatlan a vágyam, hogy minél nagyobb területét felfedezzem Földünknek. Magyarországon születtem, Gyulán nőttem fel. Szegeden és Koperben (Szlovénia) tanultam, éltem 3 hónapot az USA-ban. Napjainkban Budapesten lakom a párommal.

A célom, hogy segítséget adjak mindenki számára, aki utazni szeretne, aki nem tudja, hogyan fogjon hozzá, aki nem tudja, hogy egy adott városban mit érdemes megnézni, aki úgy gondolja, hogy utazni csak sok pénzből lehet. Az oldalamon megtalálható (lesz) minden. Szeretnék egy igazi útmutatót adni a kezedbe, hogy mit és hogyan is lehet okosan csinálni utazás előtt és utazás közben. Hamarosan, konkrét kiadások levezetésével fogom bebizonyítani, hogy kevés pénzből is el lehet utazni új helyekre, akár külföldre is. Az oldalamon, kedvedre találsz utazással és pakolással kapcsolatos javaslatokat, TOP10 listákat, képszerkesztési tippeket, top Insta helyszíneket és képgalériákat egyaránt.

NorinAround - Ruzsa Norina

Ruzsa Norina

Q&A

1
Mi a legnagyobb bakancslistás úticélod? Bali mindenekfelett. Az Ízek, imák, szerelmek c. film óta nem tudom kiverni a fejemből. Plusz nagy álmom, hogy egy elefánt rezervátumban önkénteskedjek.
2
Melyik a kedvenc városod? Aki egy ideje követ, az szerintem tudja ☺, Barcelona! Imádom a város auráját, hogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót, legyen szó történelemről, művészetről, divatról, kikapcsolódásról. Magával ragad a város sokszínűsége. Szeretem a történelmi részét, de a modern kerületeket egyaránt. Ott a tengerpart és a spanyol konyhával zárnám az érveim sorát.
3
Kivel szoktál utazni? A húgommal minden évben minimum egyszer elutazunk kettesben. A párommal többször is útnak indulunk egy évben. A barátnőimmel is legalább egy alkalommal kiruccanunk egy új várost felfedezni, vagy egy régebbit jobban megismerni.
4
Utaztál már egyedül? Mindig a listámon volt, de sosem úgy alakult. Egyszer, vettem egy retúrjegyet Koppenhágába, de munkahelyváltás miatt nem tudtam elmenni, pedig csak potom 10.000 Ft-ba került. Bánom is, de biztos okkal történt így.
3
Kivel szoktál utazni? A húgommal minden évben minimum egyszer elutazunk kettesben. A párommal többször is útnak indulunk egy évben. A barátnőimmel is legalább egy alkalommal kiruccanunk egy új várost felfedezni, vagy egy régebbit jobban megismerni.
5
Gyűjtesz valamilyen szuvenírt magadnak? Különösebb szuvenírt nem, de az utak előtt mindig beszerzek egy aktuális útikönyvet. Ezeket szorgosan lapozgatom a kint töltött napok alatt és úgy érzem a kinti emlékeket és pillanatokat, érzéseket magukba szívják, s mikor újból bele lapozok 1-1 könyvbe, ezek az emlékek megelevenednek a szívemben.
6
Utazásból élsz? Mit dolgozol? Teljes munkaidőben dolgozom, online sales manager vagyok Magyarország legnagyobb média sales hous-ánál. Minden nap reggel 8-tól este 5-ig dolgozom, hétfőtől péntekig.
7
Hogyan tudsz akkor ennyit utazni? Jól osztom be a szabadságaimat. Nekem is ugyan annyi van, mint minden velem egyidősnek. Figyelem a hosszúhétvégéket. Jó előre tervezem az utak nagy részét. Árgus szemekkel követem a last minute ajánlatok lehetőségeit. Nyitott szemmel járok.
8
Mi a mottód? Minden okkal történik! Jót tenni jó!